Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем. Глътна вода :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям проблем. Глътна вода :(

Здравейте. Поради моето незнание, влезнах в една голяма локва и сега, както се изрази моя приятел ще сваря жито за колицата ми
    Преди два дни се забих в една локва, по-скорто в едно езеро и колата внезапно угасна. Това, което ми казаха едни приятели е, че е влязла вода през въздушния филтър и от там в двигателя. Вероятните щети са криви биели (каквото и да значи това), но това ще се потвърди на 100% като се отвори двигателя. Моля ви, кажете ми какво трябва да направя сега, къде да отида за да кажат крайната диагноза ? Това за тея криви биели възможно ли е ? има ли начин просто като изсъхне да се ... оправят нещата ?
    alfa romeo 146 jtd

ако водата е влязла в цилиндрите- воден удар и щом е дизел - направо е умрял. има вероятност обаче и да не е стигнала до там и да си се отървал.
    точка

Comment

Разкачи въздуховодите след турбината и ги подсуши. Особено онзи утайник пластмасовия - той най-вероятно е пълен с вода. Филтърът ти е прогизнал 100%. махни го и него.
      Включи на 4-та и бутнете колата5-10 метра, за да 'изплюе' водата в цилиндрите. После може да се опиташ да я запалиш, но това най-добре да го реши специалист, щото може и по-зле да стане Много зависи какво точно се е случило - когато влезе в локвата на високи обороти ли беше двигателят, на скорост или не,чаткане някакво чу ли се, когато угасна? Мъчи ли се да я палиш след това? (това е най-голямата грешка)

Много кофти ситуация, но оптимистичната новина е, че двигателите втора ръка са вече на доста достъпни цени Има реални шансове да си се отървал без нищо
      Last edited by trustworthy; d.m.y г., 13:51.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Не ми се иска да правя подобни процедури първо защото не мога сама и второ защото не искам да прецакам още повече нещата.
        Къде ще ми препоръчате да отида. Аз живея в София, Сухата река, до ст. Г. Аспарухов. Има ли някъде на близо добър сервиз ?
        Last edited by Deni146JTD; d.m.y г., 14:00.
        alfa romeo 146 jtd

Comment

[/COLOR]
          Първоначално публикувано от Deni146JTD Покажи съобщение
          Не ми се иска да правя подобни процедури първо защото не мога сама и второ защото не искам да прецакам още повече нещата.
          Къде ще ми препоръчате да отида. Аз живея в София, Сухата река, до ст. Г. Аспарухов. Има ли някъде на близо добър сервиз ?
          Има около теб много хубаво сервизче и работят много добре , аз когато съм отишъл винаги е работено кадърно по колата . Значи сервиза се казва D&N ili D&S не помня точно как беше . Намира се , като тръгнеш по пътя на Автобус (79 , 90 ) посока Ботевградско шосе, преди автомивката има една пряка в дясно (точно кадето се прави обратен завой). Влизаш в нея и след 15 метра в ляво завиваш(пътя е малко отвреатителен) след около 200 метра си пред сервиза (бяла сграда ) като минеш оттам ще видиш едно червено GT i една червена 75 . Влез там и търси Любо . Ще погледнат колата и ще кажат какво и е . Дано да и няма нищо . Малко с обясненията съм зле , но дано ти свършат работа .

Comment

Първоначално публикувано от Deni146JTD Покажи съобщение
            Колега, в секцията горе има адресите на добрите сервизи, на теб май най-близо ти е Бобо - няма 5 км. до там
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
            X